modified on 29 mars 2009 at 05.17 ••• 3 691 views

Desmanthus illinoensis

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök


Namn: Bundle Flower, Prairie Bundleflower, Illinois Bundle Weed (eng)

Innehåller: 0.34% DMT

Innehåll

Generell information

Tillhör familjen Fabaceae. D. Illinoensis upptäcktes 1803 av den franske botanisten Michaux. Artens namn kommer från delstaten i USA där den hittades första gången, Illinois. Den återfinns naturligt i Nordamerika från North Dakota till Texas, västerut till Colorado och österut till Ohio och Kentucky. Återfinns ofta vid vägkanterna.

Den är en perenn ört som blir 0.3 - 1 meter hög. Bladen har typisk mimosakaraktär och är 3.5 - 10cm långa (se här).

Blommorna är bollformade och vita, 1 - 2 cm stora. Plantan blommar i mitten av sommaren.

Frukten som blir en frökapsel har flera kluster som innehåller 2-5 frön vardera.

Desmanthus illinoensis.jpg

Dom är populära att använda i blomsterarrangemang på grund av sin lite ovanliga form. Fröna är hårda, flata och bruna. formen har tre sidor och är 2.8 - 4.2 mm långa.

Löven är ätbara och innehåller mycket protein. Pawnee-indianerna använder en dekokt från löven för att lindra hudklåda. Stammen använder även frökapslarna som skallror för barnen. Andra indianer använder fröna som botemedel mot ögoninfektioner. 5 frön läggs under ögonlocken över natten och spolas ut på morgonen med rent vatten på morgonen.

Odling

Plantorna trivs bra i näringsrik jord, är tåliga mot övergödning eftersom rötterna är hem åt bakterier som håller kvävenivåerna balanserade. Den tål torka ganska bra tack vare sitt stora tjocka rotsystem, men fördrar att bli vattnad ofta. Men låt jorden torka ut mellan vattningarna.

Dom är lätta att odla från frön men bör få ett par, tre år på sig innan dom är redo för att bli skördade. Äldre plantor sägs ha mer alkaloider i rotbarken än unga plantor, men detta har ännu inte påvisats med tester.

Plantorna behöver fullt solljus, och ska ha en stor kruka för rotsystemet.

Plantan överlever mycket låga temperaturer, men det är osäkert om den klarar en svensk vinter utomhus.

Om DMT-innehållet

Drygt 3v gamla Bundle flowers.

Innehåller upp till 2% DMT /gram i rötterna. (Alexander Shulgin, TIKHAL). Men Jonathan Ott skriver i boken Ayahuasca analogues att innehållet är 0.20% i torkade rötter och 0.34% (Thompson et al.) i torkad rotbark. Detta gör att man kan anta att DMT-halten skiljer sig mycket mellan olika exemplar.


"För den som är intresserad av illinoensis så kan man ju läsa "Trout's Notes on Cultivation of Desmanthus for Rootbark Production", han sågar illinoensis ganska rejält. Släktingen Desmanthus leptolobus är villigare att producera alkaloider vid odling, men den är som sagt lite mer värmeälskande."

Det kan vara värt att notera att Trout i källa (1) ändå skriver att D. illinoensis fungerar bra till ayahuasca.

Förutom DMT innehåller D. Illionensis MMT, N-Hydroxy-N-methyl-1H-indole-3-ethanamine, Tryptophol, Indole-3-acetic, 2-Hydroxy-N-methyltryptamine, kaempferol, rutin, myricitrin (+ två estrar) samt quercitrin (K. Kindscher, 1992). En av dessa estrar är ett effektivt insektsmedel. Det har även rapporterats om gramin förekommer.

Externa länkar

(1) Ayahuasca: alkaloids, plants & analogs

Conservation Plant Characteristics for: Desmanthus illinoensis

Desmanthus illinoensis - Google bildsökning

Fallbeskrivningar

Erowid Experience Vaults: Huasca Combo - Nothing Impressive

No Breakthroughs.. A crude extraction of D. illinoensis is smoked

Threshold ayahuasca. Includes preparation details for the Desmanthus/Rue brew.

Desmanthus Dreams. D. illinoensis and P. harmala