Det finns ett alternativ

SvD skriver om Clintons resa, narkotikahandeln är i fokus och man har från USA’s sida hackat rätt rejält på Mexiko. Drogkartellerna härjar fritt och kämpar om marknadsandelar. Hillary sa att det är USAs ”omättliga aptit” på droger som bär skulden.

Uppskattningsvis dog 5000 människor i knarkkriget förra året.

Ja, så nu för att få bukt med problemet så utlovas Mexiko ”medel” i form av Black Hawk helikoptrar och andra vapen för att få bukt med problemet.

Ja, så var det den där aptiten på droger… beror den på misär och fattigdom som finns i USA? Det är nog snarare så att vi behöver droger, vi har ett behov att uppleva något annat. Må väl, fly från verkligheten. Det vill man nog även om man är fattig, rik, olycklig, utslagen eller välmående. Alla civilisationer tar droger och har ett behov av det. Så är det och har varit sedan urminnes tider. Nu är det så att några har bestämt att vår civilisation ska använda drogen alkohol! Det är drogen vi får ta, gillar du det inte så får du vara utan. Och det är ju bra? Alkohol är ju så nyttigt? Alkohol orsakar ju inga dödsfall och inget beroende och skapar inga problem i samhället?