Sluta sprida AIDS!

Många sprutnarkomaner får HIV, inte så konstigt kanske eftersom det är relativt vanligt att man delar sprutor. En uppsökande studie presenterades i SvD och andra tidningar idag.

Okej, frågan jag ställer mig är: Hur stoppar vi det här?

Du kanske ställer dig frågan: Hur stoppar vi knarket?

Smaken är väl som baken, men jag ser inte knarket som problemet, utan snarare smittan. Jag undrar vad det är som får folk att dela sprutor när de är medvetna om risken. Skulle väl gissa på lathet egentligen. Man ”orkar” inte fixa sig en egen spruta, man vill ha i sig knarket fort och har ingen lust att jaga rätt på en ny fräsch kanyl. Ungefär som att… man står med kuken i vädret lite halvfull och ska precis komma till… hur stor lust har man att stoppa tillbaka snoppen och springa ut och köpa kondomer? Ok, lite sådär halvkass jämförelse men vafan…

Kanyler

Kanyler

Narkotikans pris, och kanylers tillgänglighet är avgörande faktorer. Kan man få tag på rena kanyler lätt så kommer även den mest inbitne pundaren att kunna vänta några minuter med att sätta sitt heroin i armen. Hade man dessutom kunnat köpa narkotikan på apoteket, och det alltid såldes tillsammans med rena sprutor till överkomliga priser… vad hade det då funnits för anledning att dela spruta med någon annan?

2 svar på ”Sluta sprida AIDS!

  1. en sak är iaf säker ingen o då menar jag verkligen ingen kan stoppa kanrket eftersom det kommer alltid att finnas en efterfrågan på berusningsmedel därför tycker jag att det är löjligt när man hör vissa politiker prata om att vi ska ha noll tolerans mot knarket.
    jag är ingen moralist utan jag är realist o vill ha en politik som är realistisk o som fungerar ute i det verkliga livet o som utgår från forskning o inte vad moralister tycker.
    förbud fungerar aldrig o det ser vi ju i alla samhällen i världen knarket flödar oavsett vilken lag vi har därför vill jag hellre ha kontroll än förbud för då vet vi vad som skall göras o med vilka beprövade metoder vi kan hjälpa alla dessa stackars människor som har hamnat i kanrträsket.
    vi skulle kunna ha förbud mot alkohol men lik förbannat så skulle alkoholen flöda i våra samhällen ändå.
    kriget mot knarket kan vi aldrig vinna oavsett hur mycket resurser vi skjuter till men däremot så kan vi vinna genom att erbjuda hjälp o stöd o tröst åt alla de som hamnat i skiten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *