Wall Street Market i polisens händer

Tyska myndigheter har kommit över Wall Street Market och omhändertagit misstänkta. Pressrelease har gått och den finns att läsa i sin helhet här.

Den federala kriminalpolisen har (BKA) den 23 och 24 April, 2019 en 31-årig misstänkt från Bad Vilbel, en 29-årig misstänkt från distriktet Esslingen och – den allmänna åklagaren Frankfurt – Centrum för IT-relaterad brottslighet Control 22-åriga misstänkta från Kleve är arresterade och fått sina hem genomsökta. De tyska medborgarna är starkt misstänkta för att ha drivit den enbart via så kallade darknet illegal online-marknaden ”Wall Street Market” gemensamt. Serverinfrastrukturen för den brottsliga plattformen var säkerställd av tjänstemän vid Federal Criminal Police Office.

Online-marknaden, ”Wall Street market” var världens näst största kriminella handelsplattform genom vilka särskilda läkemedel omsattes (inklusive kokain, heroin, cannabis och amfetamin), spionerade uppgifter, förfalskade dokument och skadlig programvara. Den olagliga handelsplattformen var uteslutande tillgänglig via TOR-nätverket Darknet och riktade sig till internationell handel med kriminella varor. Senast över 63.000 erbjudanden och loggat över 1.150.000 kundkonton och mer än 5.400 leverantörer. För betalning använde användarna av online-marknaden BITCOIN och MONERO. De ansvariga bör ha fått provisioner till ett belopp av 2 procent till 6 procent av försäljningsvärdet av olagliga varor.

Arresteringarna föregicks av utarbetade hemliga utredningar som involverade amerikanska och nederländska brottsbekämpande organ och den europeiska polisstyrkan Europol. Sedan mars 2019 har utredningarna riktats mot de tre tyska medborgarna, som kan identifieras som misstänkta. Efter de påstådda ledarna för olagliga online-marknaden av plattformen på 23 April 2019 underhållsläge och började överföra deponeras på marknadsfonder kunder till sig själv (i scenen, är detta förfarande kallas ”exit scam” ) gjorde under perioden 23 april – 2 maj 2019 omfattande operativa åtgärder för cyber specialister från Federal. I samband med sökningar i hemmen av de misstänkta kontantbelopp på sammanlagt mer än 550.000 kunde – Euro och krypto valuta Bitcoin och monero i 6-siffernivå, flera högkvalitativa fordon och många andra bevis, särskilt datorer och diskar, säkerställas. Hos den 22-årige misstänkte från Kleve hittades också en skjutvapen.