modified on 24 januari 2020 at 08.28 ••• 44 567 views

Dream Market

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

DREAM MARKET ÄR STÄNGD - VÄNLIGEN SE NEDAN SIDA FÖR NYA FUNGERANDE SHOPPAR

Såhär går man tillväga för att handla på Dream Market. Den här guiden är skriven för den som inte är så tekniskt lagd, uppfattar du den överdrivet detaljerad så kika på den mer kortfattade guiden.Idag ska jag lära dig att komma igång med Darknet och hur du når marknadsplatsen till Dream Market

Denna guide kommer både att visa dig hur du kommer åt Dream Market och hur du gör det anonymt och säkert med dubbel kryptering.

Så om du inte är den mest tekniskt kunniga datoranvändaren så kommer du att älska att följa dessa enkla steg, och hoppar du över något av de frivilliga stegen så återkom till dessa så snart som möjligt.


Låt oss börja

Dream Market öppnade 2013 och sedan dess har många andra nya Darknet sajter både hunnit öppna och stänga. Av alla dessa marknader som har dykt upp utmärker sig Dream Market, det är den största Darknet-marknaden och platsen som ledande togs 2017 efter fallet av AlphaBay och Hansa-marknaderna. AlphaBay och Hansa, precis som pionjärsajten Silk Road stoppades av myndigheter och greps av brottsbekämpande organ från USA, delar av Europa och Asien.

Det faktum att Dream Market är större och starkare än någonsin visar hur engagerade laget är att göra webbplatsen till en av de säkraste på den mörka webben. Det är därför deras rykte är så bra bland Darknet-användarna.

När du använder TOR kan du vara övervakad och även om det är svårt för myndigheter att hålla koll på vad som händer så kan du skydda dig lite extra. Det är INTE på något sätt olagligt att varken använda TOR eller besöka sidor på Darknet, att handla med olagliga droger är dock det och myndigheterna kan vara vaksamma på den internettrafik som går via TOR och det skulle inte förvåna om de lägger ned resurser på att försöka övervaka denna typ av trafik på något sätt.

Steg 1 - Tillträde till marknaden

Den här guiden tar dig igenom alla nödvändiga steg för att använda Dream Market. Att besöka Dream Market är heller i sig inte olagligt men mycket av det som säljs faller under olagligt i olika utsträckning. Långt ifrån allt är dock olagligt, Dream Market i sig är en marknadsplats och styr inte vad som läggs upp för försäljning.

Dream Market har såklart utökat och förändrat både utseende och funktionalitet under åren den funnits, detta är den aktuella uppdaterade guiden med det allra senaste.

Överväg att gå igenom alla föreslagna säkerhetsåtgärder, hoppar du över delarna som är angivna som frivilliga men rekommenderade så återkom till dem! Även om det som sagt inte är olagligt att besöka Darknet eller handla därifrån (så länge det du handlar inte är olagligt, t ex narkotika-klassat, såklart) så vill du kanske göra vad du kan för att behålla din integritet och vara så anonym som möjligt.

Steg 2 - Skaffa VPN (Frivilligt men rekommenderas)

Det är bra att ha ett virtuellt privat nätverk (VPN) som körs innan du påbörjar handel på Darknet-sajter, en VPN maskerar (döljer) din IP-adress och dubbel-krypterar din internettrafik.

När du har skaffat VPN och installerat den programvaran så kan du fortsätta och ladda ner TOR.

Var får man ett virtuellt privat nätverk?

   Rekommenderad VPN (100 kr i månaden i kostnad) https://www.hidemyass.com/en-us/index

VPN används flitigt över hela världen och är väl värt investeringen, även användbart i andra sammanhang där man kan tänkas vilja dölja sin IP-adress och vara anonym eller inte visa vilket land man befinner sig i. (Fildelning är ett exempel på annan aktivitet som med fördel gör uppkopplad via VPN för att skydda sin identitet.)

Oavsett vilken typ av aktivitet du gör online så säkerställer en VPN att du förblir anonym gentemot nyfikna som hackare och regeringar och brottsbekämpning.

Jag hoppas att även om du inte skaffar VPN på direkten utan kanske väntar och kollar in Darknet utan VPN de första gångerna - så återkom hit. Skaffa VPN om du tänker besöka Darknet-sajter regelbundet.

   Här finns en lista på andra VPNer som också passar bra till TOR: https://topvpnsoftware.com/

Du kan bestämma vilken VPN som passar dig bäst, antingen från listan eller genom att söka på Google. Själv använder jag Hide My Ass som kostar c:a 100 kr i månaden och jag trivs med det, jag har även tidigare använt StrongVPN som är med i listan ovan, också en bra VPN. Installationen kan vara av varierande svårighetsgrad men de flesta erbjuder noggranna förklaringar.

Steg 3 - Webbläsaren TOR

När du använder TOR kan du vara övervakad och även om det är svårt för myndigheter att hålla koll på vad som händer så kan du skydda dig lite extra. Det är INTE på något sätt olagligt att varken använda TOR eller besöka sidor på Darknet, att handla med olagliga droger är dock det och myndigheterna kan vara vaksamma på den internettrafik som går via TOR och det skulle inte förvåna om de lägger ned resurser på att försöka övervaka denna typ av trafik på något sätt - det är därför jag tar upp VPN som extra åtgärd i denna artikel.

Tor.png

TOR är en webbläsare som används för att komma åt Darknet webben. Det finns andra webbläsare som fyller liknande funktion men de flesta väljer TOR. Notera att du kan alltså inte komma åt webbplatser som ligger på Darknet med standardwebbläsare som Google Chrome, Internet Explorer eller Safari. Du måste alltså ha TOR eller liknande. Välj den versionen som passar din dator beroende på om du har en Mac eller en PC med Windows, troligtvis välj automatiskt rätt version åt dig när du klickar på "ladda ned" så när du väl laddat hem den dubbelklickar du på filen och TOR ska installeras på din dator. Så snart installationen är klar kan du starta den.

Ladda ner den från TOR Projects webbplats: https://www.torproject.org/.

TOR liknar i stora drag vilken webbläsare som helst men det finns en hel inställningar som antingen höjer eller minskar din nivå av säker surf på Darknet, för tillfället kan vi lämna detta därhän men jag rekommenderar att du läser på och tar en lite närmare titt på vilka inställningar som finns och hur de påverkar säkerheten.

Jag rekommenderar som jag även tagit upp ovan att du använder VPN tillsammans med TOR för att höja din säkerhetsnivå. Du kan surfa in på Dream Market och andra Darknet-sajter utan VPN så det är inget krav - bara ett tips.

Steg 4 - Adressen till Dream Market

Kopiera och klistra in adressen till Dream Market högst upp i TOR och klicka på "Register" högst upp.


Dreammarket2.png

När du anger URL-adressen är en sida som liknar den ovanstående det som visas.

Om du har ett konto kan du fortsätta och logga in, men om inte, måste du först registrera dig.

Anteckna denna adress, och ha den i en textfil på din dator. Det är oerhört vanligt att webbplatser lägger ut falska länkar till Dream Market som går till skalsidor för att komma åt ditt lösenord (och eventuella Bitcoin som du har på kontot), var alltså väldigt vaksam här och undvik att utan eftertanke klicka dig vidare på länkar som ligger uppe - använd de du hittar här eller de som anges på Dream Markets egna webbplats. Fungerar inte den primära adressen så har vi här en serie alternativa länkar (se längre ned).

Steg 5 - Dream Market Alternativa länkar

I händelse av att marknaden är nere på grund av en DDoS (Distributed Denial of Service) attack eller av annan anledning inte fungerar (eller är långsam) så använd någon av följande länkar.


Steg 6 - Registrera dig på Dream Market

Väl med webbläsaren TOR öppen och med Dream Markets webbplats framför dig påbörjar du registreringsprocessen , den är enkel och kräver ett nickname, lösenord och ett extra lösenord (PIN kod för eventuella framtida uttag av överblivna Bitcoin eller från försäljning om du registrerar dig som Vendor framöver).

På registrerings sidan föreslås ett nickname i rutan "Username", du kan behålla det eller sudda ut och skriva in ett eget. Ange sedan det lösenord du önskar i rutan för "Password", och upprepa det i rutan för "Retype password". I rutan "Withdraw PIN" skriver du in förslagsvis en sex-siffrig kod - anteckna dessa uppgifter på säker plats. Jag föredrar en textfil på datorn så att jag kan kopiera och klistra in enkelt när jag ska logga in. Fyll i Captcha Code som visas i bilden, fyra (4) tecken som visas och nötera att denna Captcha Code känner skillnad på STOR och liten bokstav!

Dreamregister.png

Notera att PIN-koden (och möjligen även lösenordet) inte får vara alltför enkla och/eller korta. Blanda små och stora bokstäver i lösenordet och med mer än 8 tecken. Annars kommer systemet be dig fylla i på nytt.

Klicka sedan på den röda knappen "Register".

Nu är allt klart och du är redo att börja bläddra genom Dream Market. Klicka på "Shop" så hamnar du blan varorna som ligger till försäljning.

Dreamshop.png

Steg 7 - Skapa en PGP-nyckel (Frivilligt i början men rekommenderas)

Pretty Good Privacy, eller förkortat PGP, är en krypteringsmetod som bland annat används för Två Stegs Autentisering, visas som 2FA på Dream Market. Som standard behöver du bara ange användarnamn, lösenord och captcha när du loggar in på Dream Market - men via inställningar kan du ställa in inloggningsmetod till 2FA och kommer då förutom de vanliga inloggningsuppgifterna få en text som du måste avkoda innan du blir inloggad - bra om någon kommer över ditt lösenord för då kan de ändå inte logga in såvida de inte har din hemliga nyckel. PGP kan även vara bra om du vill kommunicera via mail med någon i framtiden. Detta steg är inte ett måste i början men rekommenderar att du återkommer till denna punkt så snart som möjligt.

När du skapar en PGP-nyckel, så bildas dels en offentlig och dels en privat nyckel. Den privata nyckeln används av mottagaren (dig) för att dekryptera (avkoda) text eller innehåll medan avsändaren använder den offentliga nyckeln för kryptera (koda) meddelanden.

Alltså: Den allmänna (kallas även publika) nyckeln används av alla som ska skicka ett meddelande till dig, det är därför den kallas offentlig.

Det finns många programvaror för att hantera PGP och krypterade meddelanden, jag kommer att återkomma hit och fylla på listan men denna är enkel att installera och finns för flera system, Mac och Windows baserad PC inkluderat.

  (Gratis) Rekommenderad för Windows https://www.gpg4win.org/
  (Gratis) Alla system, MAcOS, Apple, Linux PGP programvara: https://gnupg.org/download/index.html#sec-1-2

Steg 8 - Kryptovalutor på Darknet som betalningsmedel

På Dream Market använts Bitcoin mest, även om Bitcoin Cash också funkar. Förut var även Monero flitigt använt men efter en uppdatering togs denna bort. Jag rekommenderar Bitcoin för närvarande.

Har du ingen Bitcoin plånbok så rekommenderar jag Electrum, plånboken är gratis och enkel att installera och hantera. Även om du egentligen kan skicka de Bitcoin du införskaffar direkt till Dream Markets plånbok som du har i din profil så kan det vara att föredra att ha en egen plånbok lokalt och sedan föra över exakt belopp till kontot på Dream Market.

Electrum.png

  Ladda hem och installera Bitcoin plånboken Electrum: https://electrum.org/#downloadHar du inga Bitcoin så måste du köpa det innan du kan börja handla på Dream Market, här rekommenderar jag sajten LocalBitcoins där du snabbt kan handla på dina villkor, antingen genom att Swisha eller göra en banköverföring, eller genom att mötas face-to-face och betala kontant. Naturligtvis finns det en risk med att göra transaktionen digitalt, t ex genom Swish (ofta vill säljaren ha bild på ID kort, var beredd på det) - men att köpa Bitcoin är inte olagligt och såvida det handlar om småsummor så ska du inte vara alltför orolig. Vill du vara helt på den säkra sidan så kan du via LocalBitcoins möta upp säljaren personligen på stan och bekräfta transaktionen på plats.

  Du behöver inte använda TOR när du köper Bitcoins på LocalBitcoins!

Localbitcoin.png

  Länk till LocalBitcoins https://localbitcoins.com/?ch=y4cs

Ange antingen den mottagaradress som du ser i Electrum plånboken under "Receive" eller om du väljer att få dem skickade direkt till ditt konto på Dream Market så hittar du den adressen när du klickar på "Bitcoin (BTC)" högst upp men under ditt nickname, på sidan som öppnas visas nu din Bitcoin Wallet och under texten "Your bitcoin (BTC) address" ser du en lång rad med tillsynes slumpvisa bokstäver och siffror - detta är din Bitcoin adress som du ska ange som mottagare av de pengar du antingen köper eller skickar från din plånbok. Transaktionen kan ta mellan 15 - 45 minuter beroende på kötid och hur många det är som gör transaktioner just nu.

När två (2) confirmations nått ditt konto på Dream Market så kan du handla för pengarna och du ser status om du klickar på Bitcoin (BTC) högst upp. Incoming deposit visa att pengarna är på väg in. Väl klart så är du redo att spendera det du har i din plånbok.

Steg 9 - Bläddra i kategorier

Bläddra bland kategorierna genom att kolla till vänster på sidan och välj huvudkategori, sedan kommer ett antal underkategorier visas.

Till exempel nedan skärmdump från kategorin "Prescription" (Läkemedel, receptbelagda).

Lakemedel.png

Oavsett dina önskemål så har Dream Market ett brett utbud av produkter att välja mellan.

Steg 10 - Söka bland drogerna

För att hitta svenska försäljare om man vill ha det inrikes så lägg till "Sweden" under "Filter" på "Ships from:"

Försäljare från Sverige på Dream Market

Dm-sverigevy.png

Vet du exakt vad du är ute efter så kan du söka på substansens namn eller rent av försäljarens nickname om du känner till någon sedan tidigare (t ex från gamla svenska Flugsvamp 2.0).

För att göra en direktsökning, se högra högra ikonen som visas nedan och här kan du skriva produktnamnet och/eller leverantörens namn.

Nedan bild på sökning på Ketamin och enbart svenska försäljare, vilket gav 68 resultat.

Ket.png

Steg 11 - Inköpsprocessen

Tidigare i guiden gick vi igenom hur du lägger in Bitcoin som används för att betala. Här får du veta hur man köper, och framförallt kanske hur du hittar försäljare som inte lurar (scammar) dig.

Det allra första steget är att hitta den produkt du vill ha, nedan har vi hittat RC drogen 6-APB och det är 100 gram som säljs till priset av 0,203 Bitcoin.

6apb-dream.png

Försäljaren heter Dutch-RC och sexan inom parentes efter namnet betyder att denne gjort 6 lyckade affärer på Dream Market hittills och fått 4,33 i snitt betyg (max är 5) av dessa försäljningar. Du kan också se att det skickas från NL (Nederländerna) och till hela världen (WW) och EU. Det gröna märket där det står "ESCROW" betyder att när du köper produkten läggs de Bitcoin som varan kostar i en karantän och försäljaren får inte pengarna innan du markerar att du fått produkten. Det hör till god sed att så fort du varan så går du inte och markerar att den nått dig, detta kallas att Finalize.

De varor som markeras med grått i bilden där det står "NO ESCROW" innebär att försäljaren får pengarna så fort du lägger ordern. Vissa försäljare kan be dig att "Finalize Early" (förkortas ofta FE) av olika anledningar, vanligast är att eftersom Bitcoin kursen är så svängig så vill inte försäljaren riskera att förlora pengar på sjunkande kurs då de antagligen i sin tur köper varorna med traditionell valuta.

Klickar man på försäljarens namn så hamnar man på en översikt, nedan från en som kallar sig ScandinavianExpress.

Första bilden visar den övre delen, denna försäljare har gjort 440 lyckade affärer, med 4,90 i snittbetyg (det är ett riktigt bra betyg). Räkna med att det inte är någon som har 5 i snitt, det händer att konkurrenter går in på varandra och ger dåligt betyg i syfte att sänka snittbetyget. 4,90 i snitt här på totalt 440 affärer är bra. Under Last active står det att försäljaren varit online idag, det är också ett bra tecken, man vill handla från dem som kollar sina konton varje dag. 35st har klickat Trust på denna, och 6 på Do not trust (Tummen upp eller ned). Helhetsmässigt verkar detta vara en bra försäljare.

Skandinv-rating.png

Om du klickar vidare under "Ratings" strax under ovan översikt så visas de kommentarer säljaren fått av de som handlat, detta kan också vara användbart när man väljer vem man ska handla från.

Skan-rating2comments.png

Var också medveten om att att goda betyg inte är en garanti för bra produkter eller leverans, man kan faktiskt bli lurad av de bästa. Det har hänt att försäljare med år av aktivitet och superbetyg helt plötsligt får för sig att lägga ned och sluta skicka varor - och behålla så mycket Bitcoin som möjligt ("Exit scam" brukar detta kallas).

Samtidigt måste ju alla börja med 0 försäljningar och utan goda kommentarer, om man inte handlar för stora summor kan det vara vettigt att även ge dessa en chans - men handla aldrig (vare sig av nya som gamla försäljare) för mer pengar än du kan förlora.

Varje försäljare har också en text med sina villkor på profilen, här ser du om försäljaren skickar varor på nytt ifall de inte kommer fram ("Reshipping policy"), vissa kan också ha en återbetalningsmöjlighet ("Refund policy") om varorna inte kommer. Som köpare har du också en slags Rating och försäljarna kan se hur många lyckade köp du gjort och vilket betyg som du fått när du gjort dina köp, ofta går försäljarna på denna statistik när de ska bedöma om du "hittar på" i det fall du säger att varorna inte kommit fram, eller om de ska lita på ditt ord. Vissa försäljare skickar inte med "ESCROW" till nya köpare - här måste du arbeta upp ditt betyg, ärlighet räcker långt i denna värld.

När du hittat en produkt du vill ha så kan du lägga den i varukorgen, röd knapp med "Add to cart" längst ned på produktens sida. Om försäljaren har olika metoder att skicka varan, t ex standard eller express, så kan du också välja detta här. När du lagt varan i varukorgen så ska du ange den adress du vill ha den skickad till. Här kan du klicka för att kryptera detta meddelande med den nyckel som försäljaren lagt upp (rekommenderas). Därefter skriver du inte den captcha-kod som visas och trycker på skicka.


Ska det skickas till min egna adress?

Principen beställ inte mer än du kan tänka dig åka fast för. Är det små mängder och inte alltför ofta så kan din egna hemadress vara ok. Postbox kan också vara ett alternativ. Räkna med att om en försändelse tas i beslag så kan din post (utrikespost) vara rödflaggad och bli kontrollerad oftare, då kan det vara bra att byta adress. Viktigt här är att veta att du INTE är personligt ansvarig för det som kommer i din brevlåda, vem som helst kan beställa eller skicka saker till dig. Naturligtvis finns här andra möjligheter.

 Här finns en guide om en försändelse tas i beslag: 
 https://www.luffarn.com/sahar-gor-du-om-post-med-knark-hittas-av-tullen/

Tänk på att ibland skickas varorna med "Tracking", det betyder att du kommer behöva gå till Posten och legitimera dig. Inte heller här är du ansvarig för vad du får på posten, det måste BEVISAS att du gjort en beställning eller är medveten om vad du får i brevet för att du ska vara skyldig. Tracking ger dig tryggheten i att varan kommer fram, men å andra sidan kan det vara obekvämt att exponera sig. Även här - beställ inte mer än du i värsta fall måste stå för.

Vid eventuella problem med säljaren så är det god sed att börja med att ta detta via meddelanden direkt med försäljaren, ge också sanningsenliga betyg och omdömen, det är till hjälp för alla andra som köper.

Top 20 varor sålda på Dream Market

Lista på de 20 mest sålda varorna eller tjänsterna på Dream Market:

  Cannabis (Drugs) - 13 851
  Information (digitala varor) - 13,331
  E-böcker (digitala varor) - 12.922
  Ecstasy (Drugs) - 9.505
  Stimulanter (läkemedel) - 9,049
  Bedrägeribekämpning (Digitala varor) - 5,637
  Opioider (läkemedel) - 3 478
  Psychedelics (Drugs) - 3,142
  Bedrägeri (digitala varor) - 3,065
  Bensos (narkotika) - 2,707
  Erotica (digitala varor) - 2,645
  Förfalskningar (andra) - 2,591
  Prescription (Drugs) - 2.314
  Steroider (läkemedel) - 1,976
  Dissociatives (Drugs) - 1,949
  Hacking (Digital Goods) - 1,706
  Data (digitala varor) - 1.637
  Smycken (Övrigt) - 1.551
  Programvara (digitala varor) - 1,184
  Cash Out (Tjänster) - 777

Profilinställningar (Avancerat)

Detta är ett viktigt steg om du vill vara extra noga med att skydda ditt konto på Dream Market, har du Bitcoins som ligger i din plånbok eller har gjort många lyckade köp och fått god Rating vill du vara säker på att ingen obehörig kommer in i ditt namn.

För att komma till inställningar klickar du på användarnamnet längst upp till höger. Har du inte ännu valt ett säkert och bra lösenord så kan du ändra detta här. Rullar du ned lite på sidan så kan du aktivera Tvåstegs autentisering "2FA" och för detta behöver du även ha en PGP-nyckel (se några sektioner upp på denna sida).

Om du är en leverantör kan du välja en avatarbild här och ange villkoren för handel med kunderna.

Slutligen har vi den del där du kan infoga din offentliga nyckeln, som användarna kan använda för att skicka meddelanden till dig. Notera att denna PGP nyckel måste du ha genererat själv.


När du är klar klicka på knappen "Update".

Dream Markets forum - bra för tips och varningar

Dream Markets forum är också jättebra att kolla i, här kan du hitta mer ingående omdömen på t ex "bästa försäljaren av viss substans* eller få varningar om det misstänks att någon lurar (scammar). Länk till Dream Markets forum finns längst ned till vänster när du är inloggad (Du måste även här ha webbläsaren TOR för att komma åt forumet).