modified on 29 mars 2009 at 04.39 ••• 3 190 views

Ariocarpus fissuratus

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök


Namn: Hikuli sunami, Living rock

Innehåller: Hordenin, N-methyl-tyramine, N-methyl-3,4-dimethoxy-phenethylamine

Generell information

Ariocarpus fissuratus är mycket långsamväxande kaktus, vars största del befinner sig under jorden då de växer på sina naturliga platser, men den del av de spetsiga utväxterna som sticker upp är grågöna i färgen och blir gulaktiga med åldern. Odlar man däremot dessa växter i kruka så brukar hela plantan planteras upp ovan jord för att den ska trivas bättre. Hela plantan blir från 5 till 15 centimeter i diameter. Utväxterna sitter ganska tätt och är något rundade i spetsen och har ett antal små veck på ovansidan, och de blir en till två centimeter breda och 1,5 till 2,5 långa. Areolerna är ullfyllda, sitter ganska centralt placerade och är usträckta längs nästan hela dessa utväxter. Blommorna blir från rosa till magenta och blir upp till 4,5 centimeter i diameter. Den efterföljande frukten är så gott som osynlig då den sitter begravd i areolens ull.

False Peyotes

Ariocarpus fissuratus tillhör vad som brukar kallas "False Peyotes" och är andra arter som används på samma sätt som Lophophora williamsii, främst av Tarahumare och Huichol indianerna i norra Mexico.

Tarahumare believe that robbers are powerless to steal when this cactus calls soldiers to its aid.

Sacred to the Tarahumare, who value it for witchcraft, and the Huichols, who consider it evil and a source of permanent insanity.

Bruk och effekt

Man tror att A. fissuratus är mer potent än Peyote och används på samma sätt eller görs till en berusande dryck.

Externa länkar

Källa

Wikipedia

Erowid - Golden Guide Hallucinogenic Plants

Erowid - Peyote and other Psychoactive Cacti

Erowid - Visionary Cactus Guide