modified on 14 april 2009 at 20.01 ••• 88 845 views

Clenbuterol

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

Clenbuterol är en väldigt intressant medicin som under senare tid blivit allt populärare bland kroppsbyggare. Clenbuterol är en tredje generations beta-agonist som under många år använts i behandling av astma. Att Clenbuterol som medicin kom att bli så populär bland kroppsbyggare beror på att den har en förmåga att öka muskelmassa samtidigt som den reducerar fett. Clenbuterol har under många år använts i olika delar av England av ett begränsat antal elitidrottsmän. Under den senaste tiden har amerikanska bodybuilders börjat experimentera med detta preparat sedan steroiderna får känna av en nedgång. Clenbuterol är verkligen det mest förbryllande ergogeniska hjälpmedel jag någonsin studerat, förutom de anabola steroiderna. Många idrottsmän som använder Clenbuterol vill göra gällande att det gynnar till dramatiska styrkeökningar samtidigt som det reducerar mängden kroppsfett. Fastän det påvisar förmåga att öka muskelvolymen, är en direkt feedback på detta område inte helt övertygande. En del idrottsmän vill markera att de upplevde en betydelsefull ökning av muskelmassan under tiden de använde Clenbuterol, andra menar att de inte märkt några sådana ökningar alls. Clenbuterols mest användbara tillämpning tycks vara som "komma-i-form-inför- tävling medicin" Den har inte förbjudits av någon idrottskomitts (fanns alltså inte med på dopinglistan, i januari 1991), varför många professionella kroppsbyggare använder den under den sista månadens förberedelser innan tävling.


Innehåll

Clenbuterol hydrochloride

Clenbuterol hydrochloride, Clenbuterol hcl eller bara Clenbuterol som den ofta kallas, är en europeisk astmamedicin som har fettförbrännande, viktminskande och anti-katabola effekter som liknar Efedrin och Stacker. Den största skillnaden mellan Clenbuterol och Efedrin är att den förstnämna är starkare.

Deffpreparatet Clenbuterol används utav många atleter för att öka antalet kalorier som bränns i kroppen dagligen, genom att ändra kroppens biokemiska miljö till att använda fettdepåer som huvudsaklig energikälla alltmedan Clenbuterol sparar på de hårt förvärvade musklerna under en kalorisnål diet. Vissa bodybuilders och andra kraftsportsorienterade atleter sägs använda Clenbuterol under deff.

Clenbuterol

Dosering av Clenbuterol

Idrottsmän har använt mellan 60 och 120 mcg uppdelade på flera doser dagligen. Eftersom den orsakar stor receptornedgång bör det inte användas kontinuerligt. Vetenskapliga undersökningar visar att om preparatet används under två dagar men inte de två nästkommande, förhindras denna försvagning. Kurtiden varierar mellan 6-12 veckor.


Biverkningar av Clenbuterol

Clenbuterol rapporteras kunna ge biverkningar som ökad nervositet, skakningar i händer, huvudvärk och sömnproblem, för att nämna några utav biverkningarna. Tänk också på att Clenbuterol reducerar Taurinnivåerna i hjärtat. Taurin är en aminosyra som måste kan köpas i de flesta hälsokostbutiker och som sägs minska några av de biverkningar som Clenbuterol kan medföra.


Clenbuterol Tips

För att minska bieffekterna som huvudvärk och skakningar brukar man trappa upp dosen till max 120mcg/dag. Att trappa ner i slutet på kuren kan också minska bieffekterna.


Ett exempel-upplägg

  • dag 1-2: 40mcg
  • dag 3-6:80mcg
  • dag 7-12: 120mcg
  • dag 13: 80mcg
  • dag 14:40mcg

Tänk också på att äta extra kalium och taurin under kuren. Detta för att förhindra/förminska skador på hjärtat.

Priser Clenbuterol

  • Mellan 4-6 kr per 20 mcg tablett.

Varumärken

  • Spirospent (20 mcg)
  • Clenbuterol Pharmachim (20 mcg)
  • Ventipulmin (25 mg/ml oralt spray).