modified on 29 mars 2009 at 01.44 ••• 6 344 views

Growth Hormone

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

GROWTH HORMONE (Tillväxthormon). Bruket av exogena källor av tillväxthormon har varit populärt i USA i närmare 8 år. Ursprungligen använde idrottsmännen biologiskt aktiva former, som var extrakt från hypofyser på lik. Ascellacrin och Crescomon var de två populäraste varumärkena av detta ursprungliga tillväxthormon. Medan man arbetade med att få i gång produktionen av den syntetiska versionen av denna drog, upptäcktes det att den biologiskt aktiva formen var bunden med bildningen av det sällsynta hjärnviruset som kallas Creutzveldt Jacobs sjukdom. Det var ett dödligt virus som angrep mycket få tillväxthormonbrukare, av vilka ingen var idrottare. Vid avslöjandet av detta avlägsnade Food and Drug Administration alla dessa naturliga tillväxthormon från marknaden i USA. Lyckligtvis blev de syntetiska produkterna godkända av FDA kort därefter. Dessa var utvecklade efter många års experiment med aminosyrekedjor. Den första av dessa produkter ansöktes patent och tillverkades av Genetech Lab. under varumärket Protropin. Kort därefter blev en annan typ syntetiska tillväxthormonen godkänd av FDA. Detta producerades av Eli Lilly och hade varumärket Humatrope. Denna produkt fick patent eftersom den visade sig vara unik i och med att den innehöll en något ovanligare aminosyrekedja än Protropin. Olikheten var den att Humatrope hade 191 efterföljande aminosyrekedjor och Protropin hade 192. Av mycket komplicerade orsaker har strukturen med 191 visat sig vara den effektivaste.


Innehåll

Pris

Det har spekulerats om de syntetiska versionerna skulle sänka kostnaderna vid bruket av tillväxthormonet, men så har det inte blivit. En idrottsman som vill ta en kur med tillväxthormon kan fortfarande räkna med att få lägga ut upp emot 4000 dollar i månaden. Det finns flera versioner av tillväxthormon tillgängliga i Europa och de flesta av dessa är tillverkade i strukturen med 191 aminosyror.


Varianter

Det finns till och med en form av det ursprungliga extraktet från människor, som kallas Grorm, som är tillgänglig i några få länder. Trots att denna medicin är avsedd för behandling av dvärgväxt p.g.a. insufficiens i hypofysen, har den blivit vitt omfattande använd bland idrottsmän som vill förändra sin kroppskompositon, Det egentliga tillväxthormonet är ett endogent hormon som produceras av hypofysen. Det finns i särskilt höga koncentrationer under tonåren, då det främjar växten av nästan alla vävnader. Det bidrar också till att bilda proteinlager, och befrämjar nedbrytningen av fett som ska användas till energi. När kroppen når full mognad sänks den endogena tillväxthormonnivån betydligt. Det finns fortfarande tillväxthormon i kroppen men i en betydligt lägre koncentration och det fortsätter att bidra till proteinsyntesen, RNA- och DNA- reaktionerna samt ombildandet från kroppsfett till energi. Genom att tillföra detta hormon exogent kommer idrottsmännen att underlätta dess effekter, få kroppen till att bygga upp mer muskelvävnad samtidigt som den reducerar fettlagren. I teorin borde tillväxthormonet verka mycket bra, men hur som helst så lever det inte upp till sina förväntningar. De flesta idrottsmän som experimenterat med denna produkt, har blivit besvikna. Det är ett tecken på att de exogena tillväxthormonet förstörs av antikroppar som kommer till efter den syntetisk förbindelsens ankomst i systemet. Trots att 19l-aminosyrestrukturen har visat sig leda till minsta antikroppreaktioner, ger det fortfarande ologiska resultat. Jag antar att tillförsel av ett exogent tillväxthormon inte verkar tillfredsställande därför att kroppen inte ha tillräcklig receptoraffinitet till tillväxthormon efter tonåren. Många idrottsmän säger att tillväxthormonet inte är speciellt effektivt ensamt, men i kombination med steroider kan det ge otroliga resultat. Kan hända är det ett slags samarbete som träder i kraft vi samtidiga bruk av dessa två preparat. Det erfarenhetsmässiga materialet tyder på att effekten av tillväxthormonet är beroende av doseringen och att de flesta brukarna kanske inte har tagit tillräckligt för att få positiva resultat. Trots att det spekuleras om tillväxthormonets effektivitet har tusentals idrottsmän använt det, både manliga och kvinnliga, som håller på med styrkesporter, samt en massa deltagare i OS.

I dopingtester

Fast tillväxthormonet är förbjudet av idrottskomitteer finns det inga metoder till att spåra upp det i tester vilket leder till att det kan användas i tävlingar utan att få några som helst följder.


Biverkningar

Det förekommer sällan skadliga reaktioner med tillväxthormonet, men i teorin kan det leda till akromegali (förlängning av fötter, panna och händer). Andra möjliga biverkningar är överdriven växt av armbågarna eller käken, tjockare hud och en form av diabetes. Det finns många förfalskningar av denna produkt, som profiterar på mystiken kring den.


Förvaring

För att bevara den höga effektiviteten bör den äkta produkten förvaras i kylskåp hela tiden. Den effektiva doseringen verkar vara omkring 2 IE två till fyra gånger i vecka. Kurlängden bestäms som regel av användarens förmögenhet. Några tar produkten under kurer i sex veckor, några använder det året runt.