modified on 29 mars 2009 at 02.22 ••• 10 418 views

PCP

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

PCP (phencyclidine) ett dissociativt anestetikum som har effekter som liknar DXM och Ketamin etc. Vissa hävdar att användare blev psykotiska, började stympa sig själva och mata bitarna till hundarna. PCP är en mycket omtalad drog, och det kretsar minst sagt en hel del myter och fördomar kring den.

Dust a.k.a. Angel Dust a.k.a. PCP har blivit populärt i vissa delar i USA av vanliga cannabisrökare. Alltså folk som hållt sig till Cannabis innan som gått över till Dust. Lukten av Dust påminner ganska starkt om Marijuana, och det händer (i USA) att elaka dealers blandar ner Dust i marijuanan som de säljer till folk och hävdar att det är höjdargräs, för att sedan när kunden kommer tillbaka och berömmer der gryma gräset och vill ha mer då säga att det var Dust och får dem till att börja röka det istället.

Fencyklidin, PCP, C17H25N, ibland kallat angel dust (ängladamm). Hallucinogent medel som är narkotikaklassat. Det användes ursprungligen inom veterinärmedicinen som narkosmedel, och forskning har vid bl.a. Uppsala Universitet gjorts att modifiera den kemiska sammansättningen för att få fram en kraftig smärtstillare utan fencyklidinets starka negativa bieffekter.