modified on 29 mars 2009 at 02.27 ••• 13 725 views

Salvia

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

Profetsalvia (Salvia divinorum) är en art i är en art i familjen kransblommiga växter. Den förekommer naturligt i Mexiko.

Dess gröna, silverskimrande, blad används i torkad form. Den innehåller den starka psykoaktiva substansen salvinorin A.

Då profetsalvia brukas som drog röks den oftast i en vattenpipa och med en torchtändare, då profetsalvians aktiva substans salvinorin A kräver en förhållandevis hög temperatur, runt 240°C, för att förångas. Bladen kan även tuggas då de är färska.


Dosering

Det är en mycket potent drog där endast 300 mikrogram utger en standarddos, och effekterna av den är mycket kraftfulla. Ett gram av plantans aktiva ämne kan räcka för att berusa 7000 människor. De vanligaste effekterna är att brukaren får drömliknande upplevelser och hallucinationer. Från det att brukaren inhalerat röken från profetsalvian startar trippen nästan direkt, vilket kan ge upphov till panik och ångest. Många gånger kan det hända att brukaren inte kommer ihåg någonting från trippen. Effekterna av drogen varar i 10-15 minuter.


Effekter

Trippen, som av brukarna beskrivs som en dröm, kan i många fall verka helt verklig trots absurda syner och upplevelser. Det kan till stor del bero på att drogen ger effekt så fort att brukaren inte hinner uppfatta att något händer.

Profetsalvia eller andra växter/produkter innehållande det aktiva ämnet salvinorin A, är sedan 1 april 2006 olagligt att inneha eller sälja i Sverige.