modified on 29 mars 2009 at 01.44 ••• 6 493 views

GABA

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

GABA, en förkortning av engelskans gamma-aminobutyric acid (skrivs även som γ-aminobutyric acid), eller gammaaminosmörsyra, är en hämmande signalsubstans i centrala nervsystemet. Ämnets namn enligt IUPAC-nomenklatur är 4-aminobutansyra. Utsöndring av GABA i en nervcellssynaps hämmar nervcellen från att överföra impulser till nästa nervcell. GABA är bland annat vanlig i de basala ganglierna.

GABA används ofta som uthållighetsökare istället för kreatin bland kroppsbyggare då det ökar uthålligheten utan att binda vatten som kreatin gör. GABA ökar även kroppens förmåga att ta upp protein. GABA säljs på hälsokostaffärer.

GABA (Gamma Butyric Acid) är en aminosyra som används av en del kroppsbyggare för att främja frigörelsen av tillväxthormonet från hypofysen. Gaba verkar som en neurotransmittor i flera delar av hjärnan inkl. nervkretsarna som är viktiga för hypofysfunktionema. Medicinska undersökningar har visat att en megados (fem gram) tagen oralt orsakar en betydlig ökning av tillväxthormonnivån i plasman. Denna produkt har blivit alltmer populär sedan GHB avlägsnades från marknaden i slutet av ,1990. Gaba är känt för att i hög grad ombildas till GHB i kroppen. Med dessa fakta framför sig spår många idrottsmän att Gaba ska ha ungefär samma effekt som GHB med undantag av den extrema trötthet som GHB orsakar. Det är inte ens säkert att de positiva verkningarna av GHB kom av en förhöjd produktion av tillväxthormon. Det är känt att GHB hade en stor skara anhängare bland kroppsbyggare som tyckte att det var mycket effektivt till att utveckla muskelmassan. Vi får se om GABA är effektivt. Den enda expert jag har varit i kontakt med som har erfarenhet av kroppsbyggare som tagit GABA, är en vetenskapsman i Sverige. Han påstår att bruket av GABA ska förhärda fysiken, öka styrkan, leda till ökad välmåga och att GABA verkar speciellt bra i kombination med Clenbuterol. Han påstår även att det inte finns några biverkningar i samband med GABA. Han menar att han uppnått utmärkta resultat genom att använda så lite som 1- 2 gram innan han somnar och ett gram strax efter att ha vaknat. Det finns otaliga förfalskningar av denna produkt på marknaden. De två äkta versionerna är ett svenskt fabrikat som bär namnet Mielomade och en i pulverform som tillverkas av AST Reserch.