modified on 29 mars 2009 at 07.24 ••• 2 383 views

Terapi

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

Generell information

Terapi innebär att man med psykedelia som verktyg löser mentala problem. Effekten som efterstävas är att få tillgång till delar av psyket som patienten normalt inte kommer åt. Det kan handla om traumatiska upplevelser från barndomen eller andra låsningar som i sin tur skapat större problem som påverkar patienten negativt i vardagen. En annan effekt är förmågan att se sig ur ett tredjepersonsperspektiv och då kan se sina fel och brister. Själva processen där personen blir medveten och får förståelse för detta kan räcka för att göra förändringen som leder till ett friskare liv.

Åkommor som kan botas eller lindras av psykedeliska droger är bl.a depressioner, tvångstankar, psykoser, posttraumatisk stress (PTSD), psykiskt beroende av droger .m.m.

Set och setting skall följas och bäst resultat nås när drogen tas i samband med samtalsterapi, där den som behandlar kan stödja och guida patienten genom upplevelsen.

Se även artikeln om psykedelisk forskning.

Missa inte heller att besöka nätverket för psykedelisk forskning (länk längst ner) som innehåller mycket mer information i ämnet.

Droger med terapeutisk användning

Observera att detta bara är dom mest kända. Det finns fler.

Personer starkt förknippade med psykedelisk terapi

Observera att detta bara är dom mest kända. Det finns fler.

Externa länkar

Handbook for the Therapeutic Use of LSD-25

Nätverk för Psykedelisk Forskning

The Heffter Research Institute

Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies