modified on 29 mars 2009 at 02.04 ••• 18 089 views

Klonazepam

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök

Bensodiazepiner:
Antiepileptika
Klonazepam
Lugnande medel
Alprazolam
Diazepam
Lorazepam
Oxazepam
Sömnmedel
Flunitrazepam
Midazolam
Nitrazepam
Triazolam


Läkemedlet används mot olika former av epilepsi. Injektionsbehandling med klonazepam sker främst på sjukhus eller i hemmet efter noggrann instruktion av läkare.

Klonazepam förhindrar att signaler som utlöser ett epileptiskt anfall sprider sig i hjärnan under anfallet. Därigenom dämpas pågående anfall och nya anfall förhindras.

Klonazepam, C15H10ClN3, är ett antiepilepsimedel som tillhör läkemedelsgruppen bensodiazepiner. Preparatet är narkotikaklassat i Sverige Varunamn i Sverige är Iktorivil®.

Clonazepam.jpg
Iktorivil.jpg


Urinprov

1mg syns långt mer än 30timmar. Iktoviril har en halveringstid på 26-49 timmar. Klonazepam har lång halveringstid som Diazepam, så det sitter minst nån dag. Vet dock ett flertal personer som har subutex/metadonprogram som tar 10-20mg Alprazolam på fredag och pissar rent på måndag. Men det är att leka med elden om Urinproverna är så viktiga som på substitutionsprogram. Det är väldigt individuellt plus att det påverkar hur mycket man svettas, vad man äter osv osv.

En del av mina bekanta på programmet hävdar att det är lugnt att ta alprazolam så länge det är svenska piller i blister då de som köps lösa även kan innehålla diazepam och andra benso med lång halveringstid. Sen om det är sant låter jag någon annan avgöra. Dumt hur som helst att förlita sig på det om man riskerar sitt subutex/metadon.


Externa länkar