modified on 29 mars 2009 at 02.22 ••• 8 542 views

Oxazepam

Från Drugwiki - Information om droger, steroider och medicin

Hoppa till: navigering, sök
Bensodiazepiner:
Antiepileptika
Klonazepam
Lugnande medel
Alprazolam
Diazepam
Lorazepam
Oxazepam
Sömnmedel
Flunitrazepam
Midazolam
Nitrazepam
Triazolam


Oxazepam, C15H17ClN2O2, är ett ångestdämpande och lugnande preparat som tillhör gruppen bensodiazepiner. Det patenterades 1963 och är narkotikaklassat i Sverige. Varunamn i Sverige för ämnet är Oxascand och Sobril®.

Medlet verkar dämpande på centrala nervsystemet i hjärnan och har därför en lugnande och i viss mån även en muskel­av­slapp­nande effekt. Det kan underlätta insomning om svårigheten att somna beror på oro. Kan även användas som lugnande medel inför operation.

Oxazepam används även för att lindra delirium tremens, predeliriösa tillstånd och akuta abstinenssymptom som ångest, spänning och excitation i samband med alkohol.

Oxazepam.gif
Utländska Oxazepam Förpackning

Handel

Svårt att få tag på i Sverige. Om ni vill köpa piller i Amsterdam ska ni bege er till Albert Hein (hollands svar på ICA typ) som ligger 150 meter från Dam Square, vid trappan där hänger det alltid massa pundare som ser ut som horsare. Det är bara att fråga sig för om de har diazepam/oxazepam eller metadon eller vad ni nu vill ha så tar man en liten promenad och scorar det man vill ha.

Har alltid gått bra för mig, i regel kostar benso 1 E/st och metadon (5 mg tabletter) 50 eurocent. Jag har även kommit över roppar och lormetazepam (en sömnbenso som inte finns i sverige som påminner och roppar blandat med stilnoct typ). Ropparna brukar gå på 2 E dock för 1 mg. De kan vara lite nojjiga för det är jävligt mkt olagligare att sälja piller än tex weed i Holland, men de är ändå jävligt mkt mer relaxed än vad säljare är i Sverige.

Externa länkar